Sirop de menta

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 27 Mai 2011 | 5489 vizualizari

 

O idee geniala inspirata de draga Lia (sper sa nu fie cu suparare ca am preluat-o si sa fiu acuzata de furt :)) ).
Este deosebit de gustos si il putem folosi la orice prajitura dorim, fie in compozitie fie pentru insiropare,,, dar si pentru cocktail-uri delicioase si racoritoare :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr menta proaspata (am avut 5 legaturi mari - dupa curatare cred ca a ramas cam jumatate de kg)
  • 1 kg de zahar
  • 3-4 linguri de miere de albine
  • 4 litri de apa
  • optional colorant alimentar verde pentru intensificarea culorii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert, iar cand acesta s-a topit in totalitate adaugam menta, spalata bine in prealabil. O lasam maxim 10 minute la infuzat dupa care o scoatem cu o paleta,  adaugam mierea si lasam sa fiarba la foc mic  pana cand siropul se leaga. Inainte de a opri focul, putem adauga 2-3 picaturi de colorant. Dupa ce a dat in clocot, inchidem flacara si il lasam sa se raceasca.

Necesita cateva ore de fierbere, procedeul fiind acelasi ca si la dulceturi.

Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat scoatem doua trei picaturi pe o farfuriuta si lasam sa se raceasca bine.

Se pastreaza in recipiente - sticle sau borcane,  inchise etans.
Sa aveti o vara racoroasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de struguri